Compania Teraplast S.A. informează acționarii și potențialii investitori cu privire la  decizia ca vânzările pe piață din Republica Moldova să se deruleze în mod direct din România.

În acest context, Teraplast va cesiona partenerilor locali părțile sociale (51% din capital) deținute în cadrul companiei din Republica Moldova. Vânzările companiei din Republica Moldova reprezintă sub 1% din cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast. Valoarea capitalului social al firmei este de 5.400 lei moldovenești, iar după cesionarea de către Teraplast a părților sociale compania locală va avea o altă denumire.

Alexandru Stânean, director general Teraplast: „Nu renunțăm la piața din Republica Moldova. Avem clienți locali pe majoritatea liniilor de business ale Grupului și cu siguranță vom continua aceste colaborări. Cu toate acestea dimensiunea pieței nu justifică o prezență locală dezvoltată, piața putând fi acoperită prin exporturi. Dezvoltarea exporturilor pe toate piețele rămâne o componentă importantă a strategiei noastre de business, pe termen mediu, astfel că vom continua să ne extindem prezența pe piețele cu potențial.”